blog

fredag den 28. oktober 2011

opdatering fra shanghai de første dage...

Dag 7 – første dag på Campus…

Vi mødtes kl. 08.30 nede i indgangen, hvor vi gik over i bygning 1. Her blev vi mødt af en meget rar kinesisk mand, som holdte lidt velkostforedrag og fortalte os lidt om de kinesiske ting der er værd at tage med herfra. Det var en fin fremlæggelse på ca. 2 timer. Derefter snakkede Lars lidt om forskellige ting og steder der var værd at tage til i Shanghai, hvorefter han viste os lidt rundt og tog os med over i kantinen. ”This is where the fun begins!!!”, der står vi så igen overfor udfordringen af madbestilling, da der heller ikke rigtigt er nogen i køkkenet der snakker engelsk og alle deres menukort står med de fine kinesiske tegn. Vi fik dog hjælp af en pige i kantinen, og vi ville ikke være besværlige så vi spurgte hende hvad der var med kylling og det bestilte hun for os. Vi endte dog med en grønsagssuppe med glasnudler, tang, fiskeboller, kål, and og en masse andet jeg ikke ved hvad var – og så med en skål ris til. Ja igen det er jo ikke til t se det hvis man ikke lige ved det!
Om aftenen var vi ude og spise det var lækkert lækkert – det var en dansker der ejede restauranten og der var burger hotdog og bøffer. Det var vildt hyggeligt og efter laaang tids venten på et bord, på trods af denne var forudbestilt, fik vi bestilt lidt burger og bøffer ☺ vi har det pisse hyggeligt sammen og det blev da bare endnu mere underholdende at se de kære logistikøkonomer sidde i deres jakkesæt og prøve at kæmpe sig igennem en kæmpe gigantisk burger – som de ville få gratis hvis de spiste den inden for 2 timer. 
Efter hvidløgsbrød, bøf med kartoffelmos, cheesecake og is med ”vaffel”, tog vi hjem igen og øvede lidt dans nede i lobbyen. Efter en laaang dag med massere af nye indtryk, hoppede vi under dynen..

Dag 8 – undervisning, gruppearbejde, rundvisning og gruppearbejde…

I dag har vi haft lidt undervisning i målgruppe og deres købsvaner, det var ret hyggeligt, og efter to timer en halvt år for gammel iste, kunne vi med meget dårlige maver, sidde lidt og lave lidt gruppearbejde. Efter nogle timer tog vi chancen og hoppede over i kantinen og fik lidt ris og dumplings, det smagte overaskende godt! Efter frokosten skulle vi over til en masse kinesiske studerende og de skulle efter et foredrag vise os rundt på skolen og lidt nede i byen. Det var rigtigt hyggeligt. Ham der viste vores gruppe rundt var fra Canada, så der var vi heldige, han snakkede og snakkede og var vildt sjov, hvilket gjorde rundvisningen så meget mere underholdende. Vi fik set deres ”gymnastiksal”, som indeholder, tennisbaner, basketballbaner, fægtesale, minigolf, badmintonbaner, karatesal og ikke mindst til sale med bordtennisborde. Derefter så vi deres ”playground”, som er en kæmpe fodboldbane, hvor der er en stor løbebane udenom, mens deres elever går og har militærtræning.. campus er så stor.  Vi endte med at få taget et gruppebillede med kinesertegn og fik kineserne til det også haha…
Da vi kom tilbage fra rundvisningen vagte Stine, Anna og Tina at tage en for holdet og valgte at gå ud og handle, men Christina, Camilla og jeg selv holdte ”teaparty”, med kinesisk the, pingvin poletter og chips mens vi i hvert fald forsøgte at lave lidt opgave, imellem vores mange kinesertegn(peacetegn).

Efter aftensmaden bestående af KFC, bananer og chips. Lavede vi danseundervisning med kinesertegn og robotmoves alle sammen på værelset – og gik i seng.

Ingen kommentarer: